«Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια Μέρα»

Η εθελοντική οργάνωση Let’s Do It Cyprus! διοργανώνει την ετήσια Παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας “Let’s Do It” στις 26 Απριλίου 2015. Σκοπός της η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τη προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Lets do it Cyprus!, αποτελεί μέρος της καμπάνιας Let’s do it World!, μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο.

Την ημέρα της εκστρατείας θα γίνεται συλλογή τόσο σύμμεικτων σκουπιδιών όσο και ανακυκλώσιμων υλικών. Τα σκουπίδια, που θα μαζευτούν από την εκστρατεία τη μέρα εκείνη, θα τοποθετούνται στους κοντινότερους πράσινους κάδους, από το προκαθορισμένο σημείο καθαρισμού. Το ίδιο θα ισχύει και για τα ανακυκλώσιμα υλικά. Σε περιοχές που δεν εφαρμόζεται πρόγραμμα ανακύκλωσης τότε με δική σας πρωτοβουλία  θα γίνει μεταφορά τους στην πιο κοντινή περιοχή η οποία εφαρμόζει ή σε κάποια από τις περιοχές ανακύκλωσης που θα δημιουργήσουμε εμείς για την ημέρα. Επιπλέον θα λειτουργούν δύο κέντρα συντονισμού: Γραφείο  Επιτρόπου Περιβάλλοντος και Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Σκαρίνου (περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη συνέχεια). Τέλος θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε  ότι θα  γίνουν προγραμματισμένες  συναντήσεις για εκπαίδευση εθελοντών συντονισμού σε όλες τις επαρχίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε συντονιστή θα παραδοθούν σακούλια και γάντια τα οποία θα μοιραστούν στην εθελοντική ομάδα.

Η συμμετοχή τους καθενός από εμάς  είναι  κομβική αφού ουσιαστικά  η  επιτυχία της εκστρατείας  στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην αγάπη όλων μας για το περιβάλλον και την Κύπρο μας. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας φτιάχνοντας τη δική σας ομάδα εθελοντών ή συμμετέχοντας ανεξάρτητα και ορίζοντας μας ένα σημείο το οποίο επιθυμείτε  να καθαρίσετε.

Παρακαλούμε θερμά όπως στηρίξετε την εκστρατεία μας δηλώνοντας  ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σας στο www.ldicyprus.org .

Με εκτίμηση,

Ομάδα, Lets Do It Cyprus!
Τηλ: 97714893 / 97698153 / 97715378
Φαξ: 24322555
Email: [email protected]

LetsDoItCyprus-PosterGR