Μέχρι €95,000 για την “πράσινη” ιδέα σου

Στις 23 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε Διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση του διαγωνισμού ClimateLaunchpad 2015 στα γραφεία του Chysalis LEAP στο Capital Impact στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής δήλωσε πως «Το Υπουργείο στηρίζει έμπρακτα την καινοτομία στην εκπαίδευση μέσα από ιδιωτικές δράσεις όπως του Chysalis LEAP αλλά και από ιδίες δράσεις όπως το Junior Achievement.”

O πρόεδρος του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, Βασίλης Τσάκαλος δήλωσε πως«χαιρετίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία του Chrysalis LEAP που επηρεάζει θετικά την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.» Πρόσθεσε επίσης πως «μόνο μέσω της καινοτομίας θα αναπτυχθεί και πάλι η οικονομία της χώρας μας σε επίπεδα ακόμα πιο ψηλά από το παρελθόν.»

Ο CEO της PwC κ. Ευγένιος Ευγενίου τόνισε πως «κράτος και κοινωνία πρέπει να προχωρούν μαζί σε δραστικές αλλαγές.» Πρόσθεσε επίσης πως «Η PwC στηρίζει το διαγωνισμό και κάθε πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στο να χτίσει καινούργιες θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε πως μαζί κάνουμε τη διαφορά!»

Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, εκπρόσωπος του Chrysalis LEAP, παρουσίασε στο κοινό τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού ο οποίος λαμβάνει χώρα για δεύτερη φορά και πραγματοποιείται πλέον σε 28 Ευρωπαϊκές Χώρες.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Στρατηγικός Συνεργάτης του Chrysalis LEAP είναι η PwC Κύπρου και η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει τον διαγωνισμό.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό

Οι δέκα επικρατέστερες συμμετοχές σε κάθε χώρα έχουν μπροστά τους ένα διήμερο “bootcamp” και μια σειρά από συνεδρίες που επικεντρώνονται στο να προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες για τους τελικούς της κάθε χώρας. Εκεί θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο μπροστά από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου.

Οι τρεις φιναλίστ κάθε χώρας θα εισέλθουν στον Ευρωπαϊκό τελικό το Σεπτέμβριο στο Άμστερνταμ. Στους ημιτελικούς θα επιλεγούν 8 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator (μαζί με μέχρι €95,000 σε χρηματοδότηση και 18μηνη εκπαίδευση), το ‘επιχειρηματικό σχολείο’ που όπως και στην πραγματική ζωή επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των clean tech startups.

Ο νικητής του ευρωπαϊκού τελικού λαμβάνει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο των €10.000, ο επιλαχών παίρνει €5,000 και η ιδέα που έρχεται στην τρίτη θέση κερδίζει €2.500.

Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων στην Κύπρο είναι η 29η Μαΐου, 2015, και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ClimateLaunchpad ή του Chrysalis LEAP.

IMG_3608 IMG_3612 IMG_3615 IMG_3619