Κλιματική αλλαγή: αναζητώντας τις λύσεις – YoungInnovators

Απόσπασμα από το άρθρο της Μαρίας Ονουφρίου στη Σημερινή της Κυριακής για το πρόγραμμα Young Innovators του EIT Climate-KIC στην Κύπρο.

https://youtu.be/CuvEn6MTiYU

“Ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την ενδυνάμωση της θέλησης των μαθητών στο να βρουν λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Oι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές στο πώς να κοιτάξουν γύρω τους και να γίνουν όχι μέρος του προβλήματος, που αδυνατούν ακόμη να συλλάβουν, αλλά σημαντικό μέρος της λύσης του. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει εμάς, αυτούς, τους άλλους, το σπίτι μας, που είναι ο πλανήτης. Μαθαίνοντας περισσότερα γι’ αυτό και παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία στη νέα γενιά, ωθώντας την στη δράση κατά του προβλήματος, οι πιθανότητες για θετική αλλαγή είναι πολλές. Το EIT Climate- KIC Young Innovators 2020 Cyprus προσκαλεί εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως ειδικότητας, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί τέλος Ιουνίου, για την κατάρτισή τους σε ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.”

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ.

Για να εκδηλώσετε το ενδαφέρον σας αποταθείτε στη σελίδα https://yicy2020-ck.cyprusinteractionlab.com/

Call for @ClimateKIC #YoungInnovators featured on @Sigmalivecom and @simerini ! Thank you Maria Onoufriou for the interview @CyUniTech @CyEnergyAgency @SocSim @sust_energy_lab #Cyprus